Marc Cosgaya Capel

Fallout

Aquest article és la republicació d’un altre anterior, ara esborrat.

He intentat mirar la sèrie de Fallout d’Amazon Prime Video. Recalco la paraula “intentat”, perquè no m’he vist capaç d’acabar-la. Això es deu al fet que trenca amb la cronologia i, en general, la temàtica de la Costa Oest, considerada per molts (jo m’incloc) el cànon del món de Fallout. Bethesda, l’empresa que actualment té els drets, contínuament ha tret importància de la serietat dels primers jocs. Es pot dir que en general ha ignorat els jocs que no ha desenvolupat ella mateixa.

Però, què és Fallout? Fallout és una saga de videojocs de rol basada en un món postapocalíptic. En el món de Fallout la tecnologia es va estancar en l’estil dels anys 50. El 2077 va haver-hi una guerra nuclear, causada per les guerres de recursos ja existents entre els Estats Units i la Xina, que va devastar tot el planeta.

La temàtica no és com ens la vol mostrar la sèrie d’Amazon: un món postapocalíptic on tot és anarquia i caos; sinó com la humanitat es refà després de l’aniquilació nuclear de la Gran Guerra de 2077. I és especialment interessant veure quina mena de societats sorgeixen de les cendres, com s’organitzen i interactuen entre elles, fins al punt d’haver-hi guerres. La frase “La guerra mai canvia”, del pròleg del primer joc, vol dir que sempre existiran guerres, independentment de si hi ha hagut una hecatombe nuclear o no. Explica que la naturalesa humana no canvia pel fet d’estar en un món postapocalíptic.

La història de la Costa Oest és la de la fundació de la República de Nova Califòrnia i de com aquesta sobreviu amenaces internes i externes. La República sorgeix d’un assentament fundat per supervivents d’un Refugi, un búnquer, i progressivament s’expandeix per la Costa Oest, entrant en conflicte amb altres societats. El clar adversari de la República és la Legió de Cèsar, l’antítesi al projecte de Nova Califòrnia a Fallout: New Vegas. Mentre que la República vol reviure els ideals d’abans de la Guerra, la Legió vol un món totalitari sota el control del Cèsar. Es pot reduir aquest conflicte a una dicotomia llibertat-seguretat, que segueix inspirant debats en els fòrums en línia.

Els jocs que recomano són els del cànon de Fallout (Costa Oest):

👍️ Recomanacions