Marc Cosgaya Capel

Wesnoth

The Battle for Wesnoth és un videojoc d’estratègia per torns amb perspectiva isomètrica i un tauler hexagonal. Té estètica pixel art i està ambientat en el regne de Wesnoth, dins d’un món fantàstic més extens. Cada jugador controla un seguit d’unitats que es corresponen amb les diferents races, com per exemple humans, elfs, orcs, goblins, etc. Hi ha diferents campanyes que es corresponen amb diferents èpoques i punts de vista diferents, com per exemple la fundació del regne, la creació del Ceptre de Foc, una guerra civil, etc. Cada campanya té un conjunt d’escenaris que expliquen una història.

Cada unitat té els seus punts forts i febles. N’hi ha que tenen molta vida, però veuen la seva mobilitat reduïda, mentre que n’hi ha d’altres que són més ofensives a canvi de menys defensa. N’hi ha que es defensen millor en els turons i d’altres que el bosc és el lloc ideal. El jugador, per tant, ha de buscar el posicionament òptim de les seves forces. Fins i tot col·locant-les en formació, on cada unitat complementa les altres. A més a més, cal mantenir l’exèrcit amb un sistema econòmic senzill, ocupant i protegint les vil·les. Es pot dir que el joc és molt més complex del que sembla.

A part d’això, el Wesnoth té eines per a la creació de mapes personalitzats. També té una plataforma per descarregar campanyes addicionals, amb nous escenaris i unitats diferents. És increïble el que ofereix per tenir més de quinze anys. Això es deu al fet de ser de codi obert, que ha permès una millora progressiva de les seves mecàniques en tot aquest temps. La frase aged like fine wine li escau.

👍️ Recomanacions